Geleljus med dekoration

Geleljus är ljus där veken brinner i gele. Dessa är väldigt populära och mycket roliga att själv tillverka eftersom man kan dekorera de här ljus med saker som passar till exempel till den rådande årstiden, eller en särskild högtid eller varför inte till en persons speciella intressen? Det kan låta komplicerat och invecklat men det är faktiskt inte alls så svårt som det kan låta. Det är betydligt enklare!

Dekorationer till dina geleljus

Dekorationer till Geleljus

Det finns en mängd olika typer av dekorationer att använda till geleljus. För att tilverka sina egna gele behöver man ha tillgång till gele och vekar och pennar att hänga veckarna på. Man behöver även ha eldfasta glas som man kan hälla sitt stearin. Dessutom behöver man lite vackra glasfigurer eller till exempel en rolig färg som man kan blanda i gelen. Det finns också andra varianter på dekorationer. Det finns de som använder godis för sina dekorationer av geleljus. Och då kan det passa med till exempel polkagrisar. Du fyller ljusbehållarna med gelemassa och sedan lägger du dekorationerna (glasfigurer, godis, polkagrisar eller något annat) som får sjunka ner i massan lagom långt ner. Andra varianter på dekoration är lakrits, engelsk konfekt och andra sorters smågodis. Kanelstänger, stjärnanis eller torkad apelsin eller torkade blommor fungerar också alldeles utmärkt och blir väldigt fint att dekorera sina geleljus med. Det finns en sak som är viktig att tänka på när man smälter gelemassan.

Det är att det inte kommer någon vattenånga i massan – för det gör att gelen blir grumlig när den har stelnat. Du hittar allt du behöver för att tillverka geleljus i din hobbyaffär eller någon annan välsorterad affär som har pysselgrejer.

Tillverka egna geleljus

Att tillverka sina egna geleljus kan verkligen rekommenderas till hela familjen och det brukar vara populärt inte minst bland barn. Barnen tycker ofta det är väldigt roligt att dekorera ljusen med olika små former, figurer eller varför inte godis som nämnts ovan. Godis är färgglatt och ger en roligt intryck. Var alltid försiktig när du har med levande ljus att göra. Det är viktigt att aldrig lämna levande ljus framme och det är också viktigt att se till att man har fungerande brandvarnare hemma. Kontrollera med jämna mellanrum att dina brandvarnare fungerar. Då kan du känna dig trygg. Geleljus passar perfekt som dekoration i hemmet, till exempel på vardagsrumsbordet, i en bokhylla eller varför inte i barnrummet? Prova dig fram och kombinera gärna med andra inredningsdetaljer som passar ihop med dina geleljus.

Comments are closed.