Göra egna ljus? Här är vad som behövs.

Att göra egna ljus kan vara riktigt roligt och man behöver egentligen inte så mycket. För att göra egna ljus behöver man lite olika saker beroende på vad man ska göra. Det vanligaste är att antingen stöpa dem eller gjuta dem. För båda behöver man ljusvekar, för att göra egna ljus behövs även en kastrull, antingen för vattenbad om man ska stöpa, eller för att smälta stearinet inför gjutning.

Väljer man stöpning när man ska göra egna ljus behöver man stearin som är blandat med paraffin, annars fungerar det inte. Ska man göra egna ljus och väljer att gjuta kan man dock köra med ren stearin.

Att göra egna ljus innebär att man har en uppsjö av olika valmöjligheter. Fantasin sätter gränserna, och att göra egna ljus blir personligt, roligt och spännande. Därför är det en superbra present också, och att göra egna ljus kostar inte särskilt mycket.

Att göra egna ljus är dessutom bättre ur miljösynpunkt, och man kan verkligen skapa något annorlunda genom att göra det själv.

Allt man behöver för att göra egna ljus kan man snabbt och enkelt hitta på internet. Att beställa hem materialet för att göra egna ljus från nätet är smart och går snabbt. Det blir dessutom billigare och man kan enkelt välja vad man vill ha.

Om man väljer att göra egna ljus kan det även vara roligt att göra snygga behållare de ska stå i, eller packa in dem vackert så det blir fina och uppskattade presenter. Dessa dekorationer går också att hitta på internet, vilket gör att det valet blir ännu bättre. På nätet slipper man leta särskilt länge efter vad man vill ha och behöver för att göra egna ljus, vilket gör att man kan spendera mer tid åt att leta inspiration än att springa runt i olika affärer, där de kanske inte ens alltid har vad man behöver och letar efter.

Att göra egna ljus är roligt för alla i familjen, och så länge en vuxen person sköter smältningen och upphällningen eller handskandet av den varma stearinen, kan alla vara med. Man måste bara tänka på att skydda ytor och kläder, samt akta sig när stearinet är varmt. Annars är det en riktigt rolig sysselsättning. Att göra egna ljus tar inte heller alltför lång tid, och efteråt har man personliga, vackra ljus som håller länge och som helt klart kommer fånga uppmärksamheten från andra.

Comments are closed.