Ljushållare för stabila ljus

Ljushållare används för att hålla fast ett ljus. Oftast är det klassiska stearinljus som man använder för att hålla fast med hjälp av en ljushållare. Ljushållare kan ha olika former. De kan vara formade som en kopp, som en bägare, som en vas eller som en vacker piedestal. Ljushållare kan vara olika stora och passa för olika typer av ljus.

Välj dina ljushållare efter vilken storlek och form du har på de stearinljus som du önskar hålla på plats med hjälp av ljushållarna. Ljushållare kommer i flerpack eller kan köpas enskilt. Ljushållare finns i olika färger. De kan också vara genomskinliga vilket ger en vacker effekt när du tänder ett ljus och sätter i ljushållaren. Prova att släcka ner i rummet och tänd ett antal för att skapa en riktigt mysig stämning! Ljushållare kan ofta användas både till ljus i metallkopp och till vanliga värmeljus.

Material för ljushållare

En ljushållare kan vara gjorda av glas och ibland är de munblåsta och formade av en Snygga ljushållareskicklig hantverkare. Då kan du behöva betala lite mer eftersom processen att framställa ljushållaren har varit lång och dyr. Ljushållare finns också med olika mönster. Ofta går det att hitta en ljushållare med ett personligt utseende som passar just dig och dina preferenser. Förutom att ljushållare kan vara tillverkade av glas kan de också komma i en mängd andra olika material, till exempel plåt, porslin och så vidare. Det finns ljushållare som du ställer på ett bord eller bänk men det finns också ljushållare som du kan fästa på en vägg. Var noggrann när du hanterar ljus eftersom det alltid finns en brandrisk när man har med levande ljus att göra. Det är viktigt att släcka ljusen när man går hemifrån och det är viktigt att se till att man har brandvarnare hemma som fungerar. Kontrollera det med jämna mellanrum.

Olika former och typer av hållare för ljus

Det finns också ljushållare som ser ut som blommor, fjärilar eller andra motiv hämtade från till exempel naturen. Ljushållare kan vara till för att hålla fast ett enstaka ljus men det finns också ljushållare där du fäster fast flera ljus i en och samma hållare. Dessa ljushållare är ofta lite större och tar lite mer plats. Men det kan bli en vacker effekt av att ha flera levande ljus bredvid varandra. Kombinera gärna din inredning med ljushållare med annan dekoration som passar ihop med ljushållarna som du har valt.

Comments are closed.