Stearin vid ljustillverkning köper du billigt online

Att använda ren stearin vid ljustillverkning är det bästa ur flera synpunkter. Stearin måste dock gjutas, och går varken att stöpa eller pressa. Stearin är framställt ur vegetabiliskt eller animaliskt fett, ibland båda. Ett ljus av hundraprocentig stearin blir inte snett och konstigt när det utsätts för bland annat sol. Stearin är dessutom en miljöprodukt och därmed förnyelsebar. Det gör att stearin, till skillnad från paraffin som är en oljerestprodukt, är bättre för miljön.

Ljus i ren stearin sotar inte heller lika mycket, har en bättre låga och bättre brinnegenskaper. Detta då veken ofta är anpassad för ljusstorleken. Stearin är dessutom lättare att få bort, om dessa är ofärgade.

Att använda stearin vid ljustillverkning har alltså flera fördelar. Vill man kan man blanda stearin med paraffin för att få en annan kvalité på ljusen. Ljus i ren stearin är dock bättre än ljus i paraffin.

För att gjuta ljus i stearin behövs en kastrull att smälta stearin i, denna kastrull kan man sedan inte använda för matlagning så det kan vara bra med en äldre modell man inte använder. Även någon sorts formar att göra ljusen i. Man behöver såklart även vekar och stearin. Det finns även färg om man inte vill ha vita ljus.

Sedan är det bara att smälta sitt stearin, sätta i veken genom att knyta den runt en pinne eller liknande, och sätta ner den genom bottnen på formen. Om det inte går kan man hälla i sitt stearin försiktigt så att veken inte flyttar sig. Att sätta fast pinnen på kanterna med häftmassa kan också vara en idé.

Allt man behöver för att gjuta ljus i stearin finns att köpa hem från nätet. Det kan vara väldigt smart, då det är både billigt och går fort. Från nätet kan man dessutom hitta olika tips och det finns så mycket variationer när det gäller att göra egna ljus. Det gör det roligt, och ljusen blir personliga och väldigt fina presenter. Man kan även köpa hem olika sorters dekorationer och göra sina ljus i stearin vackra och intressanta.

Köper man från nätet får man även hem det fort, man kan välja vad för sorts produkter man vill ha hem – då man kan hitta det mesta på nätet som de kanske inte har inne i butik, det blir ofta billigare då man enkelt kan jämföra priser och man kan lätt välja mängd.

Att beställa från nätet kan även innebära att man kan få tips från andra.

Comments are closed.