Stöpa ljus hemma gör man enkelt och köper ljusmassa billigt online

Att stöpa ljus hemma är både roligt, ekonomiskt och lärorikt. För att stöpa ljus hemma behöver man först och främst en stor kastrull till vattenbad. Använd en kastrull du inte bryr dig om, eller köp en gammal då det finns risk att stearin kommer ner i kastrullen. För att stöpa ljus behövs det såklart även ljusmassa, vekar och en större burk eller liknande att ha som stöpkärl. Burken måste få plats i vattenbadet.

Allt man behöver för att stöpa ljus går enkelt att köpa hem från nätet. Genom de nätbutiker man köper sakerna för att stöpa ljus kan man ofta även få tips, inspiration och se vad andra köpare tycker om produkterna.

För att stöpa ljus behövs en ljusmassa som innehåller både stearin och paraffin, det för att hundraprocentiga stearinljus måste gjutas.

För att stöpa ljus hemma borde man även tänka på att skydda ytor, kläder och även sätta stopp i vasken, för stearin med paraffin kan vara svårt att få bort.

För att stöpa ljus behöver man knyta fast sina vekar på en pinne. Man kan doppa flera vekar på samma gång när man ska stöpa ljus. Tunnare vekar ger en längre brinntid, men ger också en sämre ljusstyrka.

När man ska stöpa ljus börjar man med att smälta ljusmassan i sitt stöpkärl, som man ställt i vattenbadet. En termometer kan också vara bra att ha om man ska stöpa ljus, då ljusmassan ska vara sjuttio grader under stöpningen. Sedan häller du i sjuttiogradigt vatten, som då kommer lägga sig under ljusmassan.

Efter det är det dags att stöpa ljus. Första doppningen ska vekarna inte nudda vid vattnet, men vid de andra doppen ska vekarna genom massan och ned i vattnet. När man ska stöpa ljus gör man detta i jämn takt där de får svalna mellan varje dopp. Det tar runt trettio dopp tills vekarna har tillräcklig ljusmassa.

Att beställa hem allt som behövs för att stöpa ljus från nätet är det allra smartaste. Då kan man få hem allt på en gång. Ljus, formar, vekar och liknande. Vissa sidor säljer även bra stöpkärl och det finns mycket tips att hämta. Blir man duktig kan man stöpa ljus som är annorlunda och fantastiska.

Att beställa material för att stöpa ljus från nätet går dessutom fort, är smidigt och man får ofta hem produkterna inom bara några dagar. Att stöpa ljus är roligt att göra tillsammans med andra, och ljusen blir personliga.

Comments are closed.