Vaxplattor för pysslet

Vaxplattor är ett hobbymaterial för dig som gillar att pyssla! Det används för dekoration av ljus. Du kan klippa dina vaxplattor. Du kan också skära dem. Det går även utmärkt att stansa dina vaxplattor. Nästa steg är sedan att böja vaxdekorationen runt ljuset och då kommer du att se att den fäster med en gång.

Vaxplattor finns i en mängd olika storlekar. Från mycket små till ganska stora. Vilken storlek du väljer beror helt på vilken storlek det är på de ljus som du avser att dekorera med dina vaxplattor. Ska du dekorera mycket små ljus – ja, då är det små vaxplattor som gäller. Ska du dekorera större ljus – satsa på större vaxplattor. Enkelt och logiskt! Vaxplattor kan till exempel ha storleken 10 x 20 cm.

Exempel på vad du kan skapa med en vaxplatta

Vaxplattor exempel

Dekorera din ljus med vaxplattor

Men de kan även vara större eller mindre. Vaxplattor finns i många olika färger. Vilken färg du väljer beror helt på smak och tycke och hur du har tänkt att de ljus du ska dekorera ska se ut. Ofta levereras vaxplattor i flerpack med blandade färger. Då slipper du välja färg vid inköp och kan variera dig i din ljusdekoration. Kanske är ni flera i familjen med olika smak och då passar flerpack utmärkt – då kan alla hitta sin favorit. Vaxplattor kan levereras i till exempel 10-pack, 20-pack eller 30-pack.

Bara fantasin sätter gränser för hur du kan dekorera ljus med dina vaxplattor! Kombinera olika färger och former och fäst på ljusen. Till exempel kan du klippa ut hjärtan, stjärnor eller bokstäver och fästa på ljusen. Med bokstäver kan du bilda ord och skapa personliga ljus – perfekt som present. Väljer du former istället så kan skapa personliga och lekfulla ljus som passar perfekt i vardagsrummet, på köksbordet eller varför inte i barnrummet? Det är enkelt och lustfyllt att jobba med vaxplattorna och du får möjlighet att vara kreativ på ett nytt sätt.

Välj dina favoritfärger och favoritformer och skapa personliga presenter till dina bästa vänner, släkten eller varför inte till dig själv? Nu behöver ljus inte vara bara vita och tråkiga längre. Det är dags att sätta lite personlig och lekfull prägel på ljusen. Vill du göra julljus kan du välja en röd vaxplatta och till exempel klippa ut hjärtan eller små tomtar och fästa på ljusen. Du kan också stansa ut fina mönster och former eller symboler i dina vaxplattor och montera på dina ljus. Lycka till med dina ljusdekorationer!

Comments are closed.